Stephen Strange

Faith is my Sword. Truth my Shield. Knowledge my Armor.

Description:

1.jpg

“You don’t have to be ashamed of who you’ve been, what you’ve done. I know, better than you could imagine, what it is to sink to the depths. To be on bended knee before God — screaming for deliverance.”

Bio:

Doctor Stephen Strange bio je briljantni, ali egoistični neurokirurg kojeg su zanimali samo novac i karijera. Nakon prometne nesreće koja mu je oštetila živce u rukama morao je prestati operirati. Previše ponosan da prihvati posao profesora započinje očajnu potragu za izlječenjem. Lijek u obliku magije pronalazi na Himalaji i ubrzo postaje Sorcerer Supreme.

Vrhovni je čarobnjak došao u St. Petersburg u potrazi za Captain Britainom, pripadnikom međudimenzionalne jedinice mističnih zaštitnika. Svi su se ulazi u magični svijet Otherworld zatvorili, a Briana Braddocka nema nigdje. Nakon neuspješnog pokušaja kontaktiranja Captain Britain Corpsa, Merlin je za pomoć zamolio svog dobrog prijatelja Strangea. Strange otkriva da se jedini otvoreni portal u Otherworldu nalazi u St. Petersburgu i bez razmišljanja pakira kofere.

“By the dread Vipers of Valtorr! By the Hoary Hosts of Hoggoth! I will not allow that!”

Stephen Strange

Dveri srebra i krvi - St. Petersburg Shadowself tonymelo