Magnus Kirschenbaum

Love, loss, pain. They are stones in the wall that block your path. See the wall for what it is, and then tear it down. For the truth is waiting.

Description:

Magnus Kirschenbaum atletski je građen četrdesetogodišnjak germanskih crta lica. Uredno zalizana smeđa kosa, izmučene oči, glatko obrijana brada i mali ožiljak na desnom obrazu obilježavaju njegovo lice. Njegov stav je stoički, glava uzdignuta, a pogled često zamišljen dok izgubljeno prati kaotičan tok isprekidanih misli. Zahvaljujući uglađenim manirama i zavidnom intelektu ugodan je sugovornik na salonskim zabavama društvenih elita, ali u svakodnevnoj interakciji s pukom ostavlja dojam arogantnog aristokrata. Premda ne izgleda kao čovjek koji bi svoj tjelesni hram nagrdio tetovažama, na njegovoj lijevoj ruci vidljiv je niz šest blago izblijedjelih brojeva. Tetovaža kao memento nekih mračniji vremena rijetko kada privlači pažnju, ali u trenutku kada Magnus ogoli svoja prsa oči sijevaju, usta žamore, a začuje se i poneki iznenađeni uzdah. Da njegova prsa pripadaju Sotoni jasno je svakome tko ugleda crveni pentagram ožigosan u njegovu kožu.

Bio:

“Now let the rising tide of power
From birth of stars to final doom
Reveal the place, the form, the hour
Where light’s salvation forth may bloom
Where seen and unseen twine and blend — And darkness end!”

Rani život:

Rođen 1925. godine u Augsburgu, gradu svega osamdeset kilometara udaljenom od Munchena, Magnus Kirschenbaum imao je nesreću da je pretke svog obiteljskog stabla lako mogao povezati s bankarskom i trgovačkom obitelji Welser koja je još u šesnaestom stoljeću, zahvaljujući kolonizaciji Amerike, stekla neizmjerno bogatstvo. Navršivši osamnaest godina shvatio je da je njegov obrezani penis, do tada prednost u ophođenju s djevojkama, postao neizmjerni teret. Zajedno je s ocem, majkom, starijim bratom i mlađom sestrom završio u koncentracijskom logoru. Nakon šest mjeseci užasa u kojemu je izgubio oca, sestru i brata, s majkom bježi u Sjedinjene Američke Države. Za vrijeme putovanja gđa. Kirschenbaum obolijeva i umire. Zahvaljujući obiteljskom prezimenu uspješno pronalazi novi dom u Bostonu gdje otkriva Marvelove stripove, strast koja izmučenoj duši pruža utočište.

Strast prerasta u opsesiju, opsesija u deluziju, a njegov život postaje sjećanje. Potisnuto sjećanje namijenjeno zaboravu. U trenutku hospitalizacije Magnus Kirschenbaum više ne postoji. Na njegovom mjestu sada se nalazi dvadesetak novih ličnosti. Zahvaljujući strpljenju i upornosti doktorice Barbare Tully nakon pet godina terapije on ponovno postaje funkcionalan član društva. Od dvadeset ličnosti njegovu glavu sada nastanjuju samo tri: Stephen Strange, Daimon Hellstrom i Victor Von Doom. Svaka predstavljajući dio njegove osobnosti: razum, strast i mračnu stranu poremećenog uma.

Obrazovanje:

Prije nego što je postao punopravni član krvopijskog društva, devetnaest je godina živio na granici između običnog čovjeka i besmrtnog bića. U tom je razdoblju na Harvardu završio medicinu, specijalizirao se za neurokirurga, otišao na Massachusetts Institute of Technology kako bi postao magistar elektrotehnike i računarstva te profesor biologije, kemije i fizike.

Resursi:

Osim degutantne količine novaca koje je stekao liječeći svjetsku elitu, nakon Drugog svjetskog rata vraćena mu je imovina koju je obitelj Kirschenbaum posjedovala u Augsburgu, Berlinu, Munchenu, Antwerpenu, Lionu, Madridu, Sevilli, Lisabonu, Veneciji, Rimu, Sofiji, Plevenu, Bukureštu i Brasovu. Prodajom djela nekretnina stekao je sredstva za započinjanje nekoliko profitabilnih poslova. Pokrenuo je farmaceutsku tvrtku Actavis, kliniku plastične kirurgije Juri, uložio je u dionice General Electrica, United Technologiesa, Wyetha i Mercka, osnovao malu tvrtku Qbotix koja se bavi robotikom, te je investirao u program istraživanja svemira i zakupio prava na Starbucks franšizu.

Magnus Kirschenbaum

Dveri srebra i krvi - St. Petersburg Shadowself tonymelo