Nochnye Volki

Volky.jpg

O Vukovima

Klub se počeo formirati iz mješavine rockera i motor-headsa koji su organizirali tada-ilegalne rock koncerte u Moskvi još davne 1983. Do 1989 klub se konsolidirao kao neformalna motociklistička grupa noseći ime “Noćni vukovi” za razdoblja Perestroike u SSSR. Klub je osnovao nekoliko podružnica u Rusiji, zatim Ukrajini, Latviji, Njemačkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Makedoniji. Alexander Zaldostanov (zvan kirurg) postao je vođa kluba 1989.

Klub vodi višestruke rock klubove i organizira koncerte u Rusiji. Klub je s IMZ-Uralom razvio i vuk-Ural(Волк-Урал) motocikl. Članovi se najčešće mogu vidjeti kako voze Harley-Davidsone (najčešće modificirane u jednoj od brojnih klupskih “garaža”).

Organizacija

Vođa: Alexander Zaldostanov “Kirurg”

Aktivnosti u Piteru

1996., studeni.

  • Nakon ubojstva Viktora Pudina, Splitter prati počinitelje(crvenokosa žena), te ubrzo saznaje da nose znakove Noćnih vukova, iako su se prikazivali kao članovi suparničkog motociklističkog kluba “Tri Ceste” (potvrdu svoje sumnje iskamčio je nakon što je uhvatio jednog od članova koji us bježali sa Vasilevskog).
  • Nakon borbe s nepoznatim kindredom i moguće transformacije iz vuka u čovjeka Splitter prati počinitelja (motorista) od Fontanke do Kirovskog (istočni terminali Bolshaye Luke). Počiniteljeva destinacija je napušteno skladište na dokovima unutar koje se već nalazi grupa od nekolicine motorista (motori vidljivi). Splitter ondje (kroz prozore) primjeti i crvenokosu ženu koja je ubila Pudina, no i sam bude primjećen. Jedan od članova skupine izađe iz skladišta, kao da osjeća Splittera, koji se skriva u obličju arktičkog sokola – uz nepoznati ritual koji sazove brojne ptice iz blizine (koje mahom agresivno krenu na Splittera) on otjera Splittera.

Nochnye Volki

Dveri srebra i krvi - St. Petersburg Shadowself Shadowself