Timothy 'Splitter' Travis

Možeš li svirati zračnu gitaru bez obje ruke?

Description:

BR1.jpgBrz na jeziku, duplo brži na oštrici, Splitter nema živaca ni vremena za političke igre i manipulacije, smatrajući da je najjednostavnije rješenje često i najučinkovitije. Bezgranično vjeruje svom starom suputniku i supatniku Nikoli, za kojeg bi glavu na panj stavio bez suvišnih pitanja. Umoran od Camarillina teatra apsurda kojeg se nagledao tijekom desetljeća neživota, iskreno se nada da će u Piteru moći stvoriti jedno novo društvo lišeno najgoreg što Camarilla i Sabbat imaju za ponuditi.

Bio:

28-godišnji Tim Travis kao američki je dobrovoljac pristupio španjolskom Građanskom ratu 1936. godine. Tijekom izviđačke misije u brdima Zaragoze nestaje u šumi i u službenim se zapisima vodi kao ‘nestao u akciji’. Hidalgo Muntierro, istaknuti član Camarilline uprave Zaragozom, turnao ga je i postavio za svog pomoćnika. Zbog solidnih sposobnosti i dokazane odanosti Hidalgu, kao i zbog političke umreženosti njegova sirea, Splitter 1943. godine postaje scourge, što je pozicija koju obavlja do 1959. godine, kad napušta grad posramljen pred sireom zbog održavanja prijateljstva s pripadnicom Sabbata Melanie, koju je poštedio i skrivao unutar Zaragoze.

Nakon desetljeća putovanja po Europi, Splitter se skrasio u Berlinu, gdje je pronašao saveznike u Abrahamu i Nikoli Karevu. Ondje ostaje sve do druge polovice devedesetih, kad s istim saveznicima napušta Njemačku i svoju sreću traži pod ruskim nebom u Sankt Peterburgu.

Nakon Krvave dume, postaje desna ruka princa Nikole Kareva, istovremeno radeći na savezništvima s petrogradskim kindredima u nastojanju da pripremu što bolju obranu grada od utjecaja sa zapada i istoka.

Timothy 'Splitter' Travis

Dveri srebra i krvi - St. Petersburg Shadowself sven_mikulec